Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/d/b/bjorkman-bjorkenheim.se/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 Släktmöte2 i Finland 2009

Släktmöten och träffar

Släktmöte2 i Finland 2009

Vart 6:e år är det ett gemensamt släktmöte för de finska och svenska släktföreningarna. Varannan gång hålls mötet Sverige, varannan gång i Finland. Senast vi hade ett gemensamt möte var år 2003 i Stockholm. År 2009 är det dags för ett nytt gemensamt möte i Finland.
Datum för mötet är bestämt, det blir lördagen den 6 juni, på Pingstafton och svenska Nationaldagen. Plats för mötet är Vuojoki, där finska föreningen hade sitt släktmöte 2006.
Vuojoki ligger 18 km NO Raumo och 110 km bilväg från Åbo.

Sannolikt ordnas busstransport från Helsingfors till Vuojoki på lördag och tillbaka söndag 7 juni. Bussresan tar ca 4 tim. För oss som reser från Sverige är det nog enklast att ta bilen med färja till Åbo. Med VikingLine blir kostnaden tur och retur för 2 personer med bil och hytt ombord ca 834 kr, exkl mat och dryck.
Tanken är att man efter resp. möten äter gemensam festmiddag och sen dricker kaffe, avec och dansar ett tag på "Slottet". Priset för dessa gemensamma övningarna bestäms senare.
Övernattning kommer att ordnas på närliggande hotell främst i Raumo. Var och en betalar själv sin resa och hotellövernattning.